Суббота, 04.05.2024, 15:52


   Ізяславський ліцей №1 імені Мирослава Поповича   

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
ЗНО 2019
ХОІППО
Ізяславський райметодкабінет
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України
Ізяслав - сайт міста
Розклад руху автобусів
Острів знань
Безпечний інтернет
Освіта.UA
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської РДА
Районна державна адміністрація
Онлайн тестування з англійської мови
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 120
Форма входу
Головна » 2019 » Ноябрь » 21 » 21 листопада - День гідності та свободи
15:58
21 листопада - День гідності та свободи

ФОТОЗВІТ

21 листопада українці відзначають День Гідності і Свободи. Згідно з відповідним указом Президента України, свято встановлено «З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

То що ж таке гідність? Як це – жити гідно? Невже тепер усе зводиться лише до грошей і красивих гасел? Аби з’ясувати це, 21 листопада на базі нашої школи відбулося засідання дискусійного «круглого» столу «ГІДНІСТЬ У НАШОМУ ЖИТТІ».

Захід було проведено у рамках Міжнародного проєкту GLOBAL Цього року Україна вп’яте бере участь у цьому глобальному русі.

Координаторами реалізації заходу в Ізяславській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 стали: педагог-організатор закладу Наталія Притульська та завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ізяславської районної державної адміністрації Віктор Кучерук.

Учасниками «круглого» столу стали учні 9-11 класів , які сформували три дискусійні групи. Їх діяльність в ході дискусії аналізувала експертна рада. До її складу увійшли: заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Володимир Левченко, голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель, Ізяславський міський голова Валентина Корнійчук, Ізяславський районний військовий комісар, учасник АТО Сергій Царук, директор Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Тетяна Вітрук, методист – координатор учнівського самоврядування Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» Лариса Хмиз, культорганізатор Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» Світлана Комлєва, голова районної ГО учасників АТО Володимир Павлюк, начальник відділення пробації в Ізяславському районі Андрій Булаєвський.

Розпочався захід із перегляду відеозвернення Міністерки освіти і науки України Ганни Новосад до учнівської молоді України з нагоди Дня гідності та свободи.

У ході «круглого» столу було розглянуто питання «Що таке гідність», «Гідність у нашому житті» та різні аспекти поняття «гідність». Для цього координаторами було організовано проходження ряду кроків, а саме «Гідність на перший погляд», «Гідність у дії», «Гідність у моїй історії», «Моє гідне майбутнє». Долаючи ці кроки, учнівська молодь розглянула основні принципи гідності та приклади із реального життя сьогодення. Зокрема було розглянуто питання дотримання прав людини, питання протидії корупції, питання безпеки в мережі Інтернет. Розгляд кожного було організовано в цікавій інтерактивній та ігровій формі із максимальним залученням до спілкування учнів та членів експертної ради.

За підсумками проходження кроків заходу члени експертної ради заходу мали можливість висловити свою точку зору на почуте, розповісти свої історії гідності.

Також у ході «круглого» столу всі його учасники, і діти, і педагоги, і члени експертної ради, написали листи у своє майбутнє: «Я – це ти рік тому. Я пишу тобі у майбутнє, щоб сказати, що я хочу бути гідною людиною! І протягом року я намагатимуся ….». Всі листи було зібрано до великого конверту із поміткою «Відкрити 21 листопада 2020 року», який було передано на зберігання директору школи .

За підсумками дискусії на заході його учасники зазначили: «Гідність – це вміння постояти за себе і у разі, коли бачиш несправедливість, прийти на допомогу. Тільки тоді особа може почуватися гідною і взагалі називати себе людиною. Гідна людина – та, яка робить корисні справи, є патріотом своєї держави, вона чесна, справедлива, розсудлива й завжди чинить совісно. Звичайно, в Україні є такі люди, можливо, їх навіть багато, але їхня гідність проявляється у маленьких, буденних учинках, тому вони залишаються непомітні. Також гідними людьми є учасники Помаранчевої революції, Революції гідності, вояки АТО, бо вони борються за нас, нашу незалежність і мирне сонце над нашими головами».

За прикладом учасників Революції гідності засідання «круглого» столу «ГіДНІСТЬ У НАШОМУ ЖИТТІ» завершилося спільним виконання Державного Гімну України.

 

 

Переглядів: 375 | Додав: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Відео
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz