Понедельник, 29.04.2024, 14:53


   Ізяславський ліцей №1 імені Мирослава Поповича   

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
ЗНО 2019
ХОІППО
Ізяславський райметодкабінет
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України
Ізяслав - сайт міста
Розклад руху автобусів
Острів знань
Безпечний інтернет
Освіта.UA
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської РДА
Районна державна адміністрація
Онлайн тестування з англійської мови
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 120
Форма входу
Головна » 2017 » Февраль » 20 » "За Україну, за її волю..."
18:08
"За Україну, за її волю..."

 

Учні 9-10 класів школи у читальному залі Ізяславської центральної районної бібліотеки зібралися  на меморіальний захід «За Україну, за її волю…», щоб у скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття на Майдані Незалежності у місті Києві під час Революції Гідності, які увійшли в історію як НЕБЕСНА СОТНЯ.

Ведучі заходу Микола Беспалько, Діана Куба та Вікторія Кучерук розповіли своїм одноліткам про історію Революції Гідності, про Героїв Небесної Сотні, про  історичні події листопада 2013 року – лютого 2014 року в житті нашої держави події.

Ми - українці – свідомий і від­повідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братер­с­тво і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух.

Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні, кожен з яких віддав за свої переконання найвищу ціну – власне життя. Ми вшановуємо всіх, хто загинув, захищаючи незалежність та свободу України. Ми віримо в перемогу наших військових, які з почуттям гідності, патріотизму нині воюють на сході України, захищаючи її територіальну цілісність, відстоюючи ідеали свободи і демократії як найвищої цінності сучасного цивілізованого суспільства.

Кожна людина з Небесної Сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.

Вони співали “Ще не вмерла…” і вмирали…
Земля тремтіла, під ногами ж – твердь…
Їм янголи обличчя прикривали…
А ті під вибухи гранат ішли на смерть…

20 лютого у День Героїв Небесної Сотні, нам усім потрібно згадати події, що сколихнули світ, змінили хід історії, усіх патріотів, які поклали свої голови за наше майбутнє. 

Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави! Нехай кожен з нас запалить свічу пам'яті,  яка  буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився у наших серцях!

Слава Україні! Героям Слава! Слава Небесній Сотні!

Учасники меморіального заходу вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх, хто віддав своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України хвилиною мовчання.

Завершився ж захід виконанням Державного Гімну України.

Переглядів: 384 | Додав: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Відео
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz