Суббота, 27.04.2024, 13:16


   Ізяславський ліцей №1 імені Мирослава Поповича   

Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
ЗНО 2019
ХОІППО
Ізяславський райметодкабінет
Вінницький регіональний центр оцінювання якості освіти
Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України
Ізяслав - сайт міста
Розклад руху автобусів
Острів знань
Безпечний інтернет
Освіта.UA
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської РДА
Районна державна адміністрація
Онлайн тестування з англійської мови
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Опитування
Оцініть наш сайт
Всего ответов: 120
Форма входу
Головна » 2017 » Июнь » 16 » Відпочинок у наметову таборі "Січ"
11:28
Відпочинок у наметову таборі "Січ"

         

Вже не один рік на базі Великорадогощанського січового товариства, що діє при Великорадогощанській  ЗОШ І-ІІ ст., діє районний оздоровчий туристсько–краєзнавчий наметовий табір «Січ»  відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської районної державної адміністрації.  На третій зміні табору «Січ» перебуває 21 дитина із Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 разом  із вчителем фізичної культури Ларисою Василіною Калашник.
         Табір був створений з метою популяризації активного пізнавального відпочинку серед дітей середнього та старшого шкільного віку. Програма роботи табору насичена пізнавальними заходами,  іграми та змаганнями. Наметовий табір дає змогу дітям змістовно відпочити, отримати нові знання та навички, проявити себе у нових для себе видах діяльності. 
         Основою освітньо-виховної роботи у таборі обрано систему козацької педагогіки. Колектив працівників табору на чолі із його начальником Надією Гаврилюк  прагне  у цікавій та доступній формі ознайомити дітей із історією українського козацтва та із багатою та самобутньою культурою українського народу. Крім того у роботі із дітьми широко використовується досвід роботи Великорадогощанського січового товариства. Вихованці табору, на початку зміни, знайомляться із життям організації: відвідують курені козачат та джур, каплицю, курінь для спортивних справ, світлицю дан та лель, музей народних ремесел та власне із матеріалами  життя та діяльності своїх однолітків із Великорадогощанської Січі.

         А чого варте життя на свіжому повітрі у туристичних наметах і приготована власноруч на вогнищі  смачна їжа.
 
Під керівництвом досвідченого виховника із козацької педагогіки та козацького гарту Миколи Мельника хлопці та дівчата дізнаються чимало цікавого із життя, побуту, звичаїв та військового вишколу українських козаків. Спільно із своїм наставником діти вчаться розкладати справжню козацьку ватру, набувають і теоретичних і практичних навиків із різних видів козацьких бойових мистецтв (боротьба, козацький герць, змагання «лава-на-лаву»). Особливе захоплення викликають, як у хлопців так і дівчат, практичні заняття із уміння користуватися шаблею, «гасилом», нагайкою, списом. Чимало дітей, подолавши власні острахи і зібравши усю свою силу волі, наслідуючи приклад Миколи Мельника, ходили босоніж по жару із розкладеної власноруч козацької ватри, для якої самі ж і збирали хмиз у лісі.
     

         
         Крім набуття нових знань та умінь вихованці табору проявляють спортивні навики у різних  змаганнях із різних видів спорту: футбол, волейбол, метання диску, тощо. Також діти мають можливість попливати у човні та порибалити.
         А як на природі без веселої пісні - сучасної української естрадної та народної, і звичайно традиційної туристської  пісні біля вогнища на гітарі. Про своє життя в таборі діти розповідають у власноруч виготовлених стіннівках.
         По завершення табірної зміни кожна дитина отримає від організаторів такого літнього відпочинку відповідне посвідчення.

Усі учасники третьої відпочинкової зміни щиро дякують усім працівникам табору за ціково і змістовно проведений час.
ФОТО- та ВІДЕОЗВІТ

Переглядів: 418 | Додав: Avtor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Июнь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Відео
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz